This topic contains 3 odpowiedzi, has 0 głosy, and was last updated by Anonim 11 years temu.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
You must be logged in to reply to this topic.
This topic contains 3 odpowiedzi, has 0 głosy, and was last updated by Anonim 11 years temu.
Witam!
Czy jest ktoś kto próbuje dokonać cesji partycypacji w bloku wybudowanym po 2005 roku? Interesuje mnie co macie w umowach lub może ktoś się orientuje jak to naprawdę jest. W moim przypadku umowa partycypacyjna została zawarta w 2006 roku czyli po zmianie przepisów, ale partycypantem nie jest najemca ani nawet osoba zamieszkująca. Co w takiej sytuacji? Z tego co czytałam wykładnię tych nowych przepisów to wynika, że cesji nie może dokonać partycypant będący jednocześnie najemcą, a co w mojej sytuacji? Dodam, że w umowie partycypacyjnej zawarte są przepisy jakie zawiera nowa ustawa. Umowa najmu została zawarta rok później ze mną czyli najemcą, a partycypant musiał mnie wskazać. Proszę o jakieś komentarze w tej sprawie.
Witam!
Czy jest ktoś kto próbuje dokonać cesji partycypacji w bloku wybudowanym po 2005 roku? Interesuje mnie co macie w umowach lub może ktoś się orientuje jak to naprawdę jest. W moim przypadku umowa partycypacyjna została zawarta w 2006 roku czyli po zmianie przepisów, ale partycypantem nie jest najemca ani nawet osoba zamieszkująca. Co w takiej sytuacji? Z tego co czytałam wykładnię tych nowych przepisów to wynika, że cesji nie może dokonać partycypant będący jednocześnie najemcą, a co w mojej sytuacji? Dodam, że w umowie partycypacyjnej zawarte są przepisy jakie zawiera nowa ustawa. Umowa najmu została zawarta rok później ze mną czyli najemcą, a partycypant musiał mnie wskazać. Proszę o jakieś komentarze w tej sprawie.
no cóż pozostaje nam oczekiwać na zmianę przepisów, i nie chodzi mi o zgodę na sprzedaż przed spłatą kredytów. To pomysł niezrozumiały… ale co do partycypacji takie przepisy wiiny być wprowadzone
no cóż pozostaje nam oczekiwać na zmianę przepisów, i nie chodzi mi o zgodę na sprzedaż przed spłatą kredytów. To pomysł niezrozumiały… ale co do partycypacji takie przepisy wiiny być wprowadzone
You must be logged in to reply to this topic.
Wszelkie prawa zastrzeżone przez TBS24.pl
Chcesz NOWE mieszkanie z TBS?
|
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |