odp

Anonim

piszę Ci tylko jakie są argumenty przeciwko. Automatyka, skoro jest to załącza się wg ustawień jakie są ustawione.
Jeżeli automatyka się wyłącza woda się nie grzeje. Jeżeli automatyka się włącza woda się grzeje. Jeżeli wtedy z niej nie korzystasz ponosisz koszty związane z brakiem poboru tej wody za którą będziesz musiał zapłacić. Różnica pomiędzy ciepłem wytworzonym a pobranym jest tak samo do zapłaty jak ta pobrana nawet jeżeli jej nie pobierzesz.
Nie mówię tutaj NIE tylko chcę ciebie uświadomić jakie to przyniesie koszty dla wszystkich a raczej tylko tych co grzeją bo to na nich wg proporcjonalnego wskazania zostanie rozliczona największa część.
Nie wiem na jakiej zasadzie się rozliczacie czy podzielników czy ciepłomierzy (oba sposoby są wg mnie mierne w rozliczeniu) jednakże włączanie c.o. w momencie kiedy nie ma to zasadności podnosi cenę 1GJ lub 1 jednostki opomiarowania w przypadku braku korzystania.
Najlepszym sposobem – niestety jest ogrzewanie gazowe. Ale na to pewnie nie ma szans.